Сторінки

понеділок, 29 лютого 2016 р.

Тестування по темі: „Сільське господарство”.

Тестові питання для підготовки до тематичної роботи по темі: „Сільське господарство”.  



1. Виберіть провідний напрямок розвитку скотарства Степу:
а) молочний;                      в) м’ясний і м’ясо-молочний;                              
б) м’ясо-молочний;           г) м’ясо-молочний і молочно-м’ясний.
2. Виберіть три головні галузі тваринництва України:
а) скотарство;           в) шовківництво;       д) птахівництво;        є)кролівництво;
б) бджільництво;      г)вівчарство;              е) свинарство;           ж) конярство.
3. Птахівництво України найбільш розвинуте:
а) Полісся;               в) Степу;                              
б) Лісостепу;           г) навколо великих міст.
4. Галузь, яка займається вирощуванням культурних рослин та розведенням свійських тварин, називається:
а) харчова промисловість;              в) господарство (економіка);         д) сільське господарство.
б) агропромисловий комплекс;      г) фермерське господарство;
5. У якій частині України найбільші площі посівів озимої пшениці?
а) у центральній;             в) південній;            д) західній.
б) північній;                     г) східній;              
6. Виберіть три найважливіші райони виноградарства в Україні:
а) Слобожанщина;       в) Крим;          д) Поділля;        є) Причорномор’я ;        з) Закарпаття.
б) Придніпров’я;          г) Волинь;       е) Полісся;        ж) Донбас;
7. Виберіть три приклади розвитку сільського господарства екстенсивним шляхом:
а) заміна поголів’я худоби на більш продуктивні породи;
б) збільшення поголів’я худоби;
в) розширення площ меліорованих земель;
г) розширення площ посівів;
д) використання передових технологій обробітку ґрунтів;
е) збільшення тривалості відгодівлі худоби;
є) внесення більшої кількості різноманітних добрив.
8. Виберіть три найголовніші технічні культури України:
а) озима пшениця;           в) тютюн;              д) капуста;                є) соняшник.
б) цукровий буряк;          г) ячмінь;              е) льон-довгунець;
9. Полісся є головним районом:
а) буряківництва;                   в) картоплярства;                              д) вирощування ячменю.
б) вирощування проса;          г) вирощування озимої пшениці;
10. Розвиток молочно-мясного скотарства на Поліссі пояснюється:
а) наявністю значного споживача свіжого молока;
б) наявністю великої кількості грубих кормів;
в) наявністю значної кількості соковитих культур;
г) можливістю цілорічного випасання худоби на природних пасовищах.
11. Скорочення площ під кормові культури, що спостерігалось у 1990 р. в Україні, пояснюється:
а) трудомісткістю цих культур;
б) тим, що ці культури виснажують ґрунт;
в) скороченням поголів’я худоби в Україні у цей період;
г) розширенням імпорту кормових культур;
д) відсутністю посівного матеріалу.
12. Лісостеп є головним районом:
а) буряківництва;                   в) садівництва;                                     д) вирощування соняшнику.
б) вирощування жита;           г) вирощування озимої пшениці;
13. У якій частині України найбільші площі посівів кукурудзи в Україні?
а) у центральній;             в) південній;            д) західній.
б) північній;                     г) східній;
14. Виберіть провідний напрямок розвитку скотарства Полісся:
а) молочний;                                            в) м’ясо-молочний і м’ясний;                              
б) молочний і молочно-м’ясний;           г) м’ясо-молочний і молочно-м’ясний.
15. Виберіть основну тенденцію змін у тваринництві наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст..:
а) значне збільшення поголів’я сільськогосподарських тварин;
б) значне скорочення поголів’я сільськогосподарських тварин;
в) прискорення темпів інтенсифікації виробництва;
г) розширення галузевої структури тваринництва.
16. Меліорацією називається:
а) система заходів, спрямованих на підвищення родючості ґрунтів;
б) система заходів, спрямованих на відновлення ґрунтів;
в) інтенсивний розвиток сільського господарства;
г) розширення площ орних земель.
17. Найбільшу розораність земель в Україні (68-80%) має природно-територіальний комплекс:
а) Полісся;               в) Степу;                                д) Кримських гір.
б) Лісостепу;           г) Українських Карпат;
18. Скорочення обсягів виробництва тванинницької продукції , що спостерігається після 1990 р. в Україні, пояснюється:
а) трудомісткістю цієї галузі;
б) тим, що відсутній попит на продукцію тваринництва;
в) скороченням кормової бази;
г) несприятливою екологічною ситуацією.
19. Виберіть два приклади розвитку сільського господарства інтенсивним шляхом:
а) збільшення поголів’я худоби;
б) розширення площ зрошуваних земель;
в) розширення площ орних земель;
г) заміна поголів’я худоби на більш продуктивні породи;
д) механічного збільшення раціону худоби без зміни якості кормів;
е) збільшення кількості сільськогосподарської техніки.
20. Найбільші посівні площі технічної культури – льону в Україні поширені  ...
а) у Львівській та Івано-Франківській обл.;           в) в Рівненській і Житомирській обл.;
б) в Херсонській та Миколаївській обл.;                г) уВінницькій та Черкаській обл..
21. 70% посівних площ технічних культур в Україні займає :
а) озима пшениця;           в) тютюн;              д) капуста;                є) соняшник.
б) цукровий буряк;          г) ячмінь;              е) льон-довгунець;
22. Виберіть провідний напрямок розвитку свинарства Степу:
а) молочний;                      в) м’ясний і м’ясо-сальний;                  д) сальний.                     
б) м’ясо-молочний;           г) м’ясо-сальний;
23. Виберіть три найважливіші зернові культури України:
а) озима пшениця;       в) жито;          д) просо;         є) соняшник;        з) овес;
б) яра пшениця;           г) ячмінь;        е) гречка;       ж) горох;               к) кукурудза.
24. Виберіть визначення поняття „агропромисловий комплекс”:
а) синонім терміна „сільське господарство”;
б) синонім терміна „харчова промисловість”;
в) сукупність підприємств сільського господарства, підприємств із заготівлі, зберігання, транспортування, переробки та підприємств, що забезпечують машинами, добривами тощо;
г) частина машинобудівного комплексу, яка обслуговує сільське господарство;
д) галузі промисловості, які займаються переробкою сільськогосподарської продукції.
25. Виберіть провідний напрямок розвитку скотарства Лісостепу:
а) молочний;                      в) м’ясний і м’ясо-молочний;                              
б) м’ясо-молочний;           г) м’ясо-молочний і молочно-м’ясний.
26. Найбільші посівні площі технічної культури – сої в Україні поширені  ...
а) у Львівській та Івано-Франківській обл.;           в) в Рівненській і Житомирській обл.;
б) в Херсонській та Миколаївській обл.;                г) уВінницькій та Черкаській обл..
27. Виберіть провідний напрямок розвитку свинарства Степу:
а) молочний;                      в) м’ясний ;                      д) сальний.                     
б) м’ясо-молочний;           г) м’ясо-сальний; 
28. У яких областях України найбільші площі посівів рису в Україні?
а) у Львівській та Івано-Франківській обл.;           в) в Рівненській і Житомирській обл.;
б) в Херсонській та Миколаївській обл.;                г) уВінницькій та Черкаській обл..
29. У якій частині України найбільші площі посівів гречки?
а) північній;                     в) східній;               
б) у центральній;             г) південній;            д) західній.
30. У яких областях України найбільші площі під баштанними культурами?
а) у Львівській та Івано-Франківській обл.;           в) в Рівненській і Житомирській обл.; 
б) в Херсонській та Миколаївській обл.;                г) уВінницькій та Черкаській обл..



Немає коментарів:

Дописати коментар