Тестові питання для підготовки до тематичної роботи по темі: „Сільське господарство”.
1.
Виберіть провідний напрямок розвитку скотарства Степу:
а)
молочний; в) м’ясний
і м’ясо-молочний;
б)
м’ясо-молочний; г) м’ясо-молочний
і молочно-м’ясний.
2.
Виберіть три головні галузі тваринництва України:
а)
скотарство; в)
шовківництво; д) птахівництво; є)кролівництво;
б)
бджільництво; г)вівчарство; е) свинарство; ж) конярство.
3.
Птахівництво України найбільш розвинуте:
а)
Полісся; в) Степу;
б)
Лісостепу; г) навколо великих
міст.
4.
Галузь, яка займається вирощуванням культурних рослин та розведенням свійських
тварин, називається:
а)
харчова промисловість; в)
господарство (економіка); д)
сільське господарство.
б)
агропромисловий комплекс; г)
фермерське господарство;
5. У
якій частині України найбільші площі посівів озимої пшениці?
а) у
центральній; в)
південній; д) західній.
б)
північній; г)
східній;
6.
Виберіть три найважливіші райони виноградарства в Україні:
а)
Слобожанщина; в) Крим; д) Поділля; є) Причорномор’я ; з) Закарпаття.
б)
Придніпров’я; г) Волинь; е) Полісся; ж) Донбас;
7.
Виберіть три приклади розвитку сільського господарства екстенсивним шляхом:
а) заміна
поголів’я худоби на більш продуктивні породи;
б)
збільшення поголів’я худоби;
в)
розширення площ меліорованих земель;
г)
розширення площ посівів;
д)
використання передових технологій обробітку ґрунтів;
е)
збільшення тривалості відгодівлі худоби;
є)
внесення більшої кількості різноманітних добрив.
8.
Виберіть три найголовніші технічні культури України:
а) озима
пшениця; в) тютюн; д) капуста; є) соняшник.
б)
цукровий буряк; г) ячмінь; е) льон-довгунець;
9.
Полісся є головним районом:
а)
буряківництва; в) картоплярства; д) вирощування
ячменю.
б)
вирощування проса; г)
вирощування озимої пшениці;
10.
Розвиток молочно-м’ясного скотарства на Поліссі
пояснюється:
а)
наявністю значного споживача свіжого молока;
б)
наявністю великої кількості грубих кормів;
в)
наявністю значної кількості соковитих культур;
г)
можливістю цілорічного випасання худоби на природних пасовищах.
11.
Скорочення площ під кормові культури, що спостерігалось у 1990 р. в Україні,
пояснюється:
а)
трудомісткістю цих культур;
б) тим,
що ці культури виснажують ґрунт;
в)
скороченням поголів’я худоби в Україні у цей період;
г)
розширенням імпорту кормових культур;
д)
відсутністю посівного матеріалу.
12.
Лісостеп є головним районом:
а)
буряківництва; в) садівництва; д)
вирощування соняшнику.
б)
вирощування жита; г)
вирощування озимої пшениці;
13. У
якій частині України найбільші площі посівів кукурудзи в Україні?
а) у
центральній; в)
південній; д) західній.
б)
північній; г)
східній;
14.
Виберіть провідний напрямок розвитку скотарства Полісся:
а)
молочний; в) м’ясо-молочний і м’ясний;
б)
молочний і молочно-м’ясний; г)
м’ясо-молочний і молочно-м’ясний.
15.
Виберіть основну тенденцію змін у тваринництві наприкінці ХХ – на початку ХХІ
ст..:
а) значне
збільшення поголів’я сільськогосподарських тварин;
б) значне
скорочення поголів’я сільськогосподарських тварин;
в)
прискорення темпів інтенсифікації виробництва;
г)
розширення галузевої структури тваринництва.
16.
Меліорацією називається:
а)
система заходів, спрямованих на підвищення родючості ґрунтів;
б)
система заходів, спрямованих на відновлення ґрунтів;
в)
інтенсивний розвиток сільського господарства;
г)
розширення площ орних земель.
17.
Найбільшу розораність земель в Україні (68-80%) має природно-територіальний
комплекс:
а)
Полісся; в) Степу; д) Кримських
гір.
б)
Лісостепу; г) Українських
Карпат;
18. Скорочення
обсягів виробництва тванинницької продукції , що спостерігається після 1990 р. в Україні, пояснюється:
а)
трудомісткістю цієї галузі;
б) тим,
що відсутній попит на продукцію тваринництва;
в)
скороченням кормової бази;
г)
несприятливою екологічною ситуацією.
19.
Виберіть два приклади розвитку сільського господарства інтенсивним шляхом:
а)
збільшення поголів’я худоби;
б)
розширення площ зрошуваних земель;
в)
розширення площ орних земель;
г) заміна
поголів’я худоби на більш продуктивні породи;
д)
механічного збільшення раціону худоби без зміни якості кормів;
е)
збільшення кількості сільськогосподарської техніки.
20. Найбільші
посівні площі технічної культури – льону в Україні поширені ...
а) у
Львівській та Івано-Франківській обл.;
в) в Рівненській і Житомирській обл.;
б) в
Херсонській та Миколаївській обл.; г) уВінницькій та Черкаській
обл..
21. 70%
посівних площ технічних культур в Україні займає :
а) озима
пшениця; в) тютюн; д) капуста; є) соняшник.
б)
цукровий буряк; г) ячмінь; е) льон-довгунець;
22.
Виберіть провідний напрямок розвитку свинарства Степу:
а)
молочний; в) м’ясний і м’ясо-сальний; д) сальний.
б) м’ясо-молочний; г) м’ясо-сальний;
23.
Виберіть три найважливіші зернові культури України:
а) озима
пшениця; в) жито; д) просо; є) соняшник; з) овес;
б) яра
пшениця; г) ячмінь; е) гречка; ж) горох; к) кукурудза.
24.
Виберіть визначення поняття „агропромисловий комплекс”:
а)
синонім терміна „сільське господарство”;
б)
синонім терміна „харчова промисловість”;
в)
сукупність підприємств сільського господарства, підприємств із заготівлі,
зберігання, транспортування, переробки та підприємств, що забезпечують
машинами, добривами тощо;
г)
частина машинобудівного комплексу, яка обслуговує сільське господарство;
д) галузі
промисловості, які займаються переробкою сільськогосподарської продукції.
25.
Виберіть провідний напрямок розвитку скотарства Лісостепу:
а)
молочний; в) м’ясний
і м’ясо-молочний;
б)
м’ясо-молочний; г)
м’ясо-молочний і молочно-м’ясний.
26.
Найбільші посівні площі технічної культури – сої в Україні поширені ...
а) у
Львівській та Івано-Франківській обл.;
в) в Рівненській і Житомирській обл.;
б) в
Херсонській та Миколаївській обл.; г) уВінницькій та Черкаській
обл..
27.
Виберіть провідний напрямок розвитку свинарства Степу:
а)
молочний; в) м’ясний ; д)
сальний.
б) м’ясо-молочний; г) м’ясо-сальний;
28. У
яких областях України найбільші площі посівів рису в Україні?
а) у
Львівській та Івано-Франківській обл.;
в) в Рівненській і Житомирській обл.;
б) в
Херсонській та Миколаївській обл.; г) уВінницькій та Черкаській
обл..
29. У якій частині України найбільші площі посівів гречки?
а) північній; в) східній;
б) у центральній; г) південній; д) західній.
30. У яких областях України найбільші площі під баштанними культурами?
а) у Львівській та Івано-Франківській обл.; в) в Рівненській і Житомирській обл.;
б) в Херсонській та Миколаївській обл.; г) уВінницькій та Черкаській обл..
Немає коментарів:
Дописати коментар